31 juli 2017
Sabine

Hamsteren maar! 

Boter op de boterham, een flinke lik boter op je tosti om ‘m knapperiger te krijgen en een half pak boter door het beslag voor smeuïge cake. We gebruiken boter eigenlijk veel vaker dan we door hebben. Maar nu hebben we slecht nieuws voor de fanatieke botergebruikers onder ons..

Er dreigt namelijk een botertekort in Europa. Hoe dit tekort kan ontstaan? Momenteel blijft de melkproductie nogal achter en dat terwijl boter over de laatste jaren heen juist aan populariteit wint. Er zijn steeds minder melkkoeien en van die melk die wordt geproduceerd, wordt 60 procent verwerkt tot kaas. De verleiding om dit te doen is ook wel groot, aangezien er meer wordt verdiend aan kaas dan aan boter.

We weten sinds enige tijd dat roomboter helemaal geen duivels product is en dat het gezondheidsvoordelen heeft ten opzichte van halveren of margarine. “Mensen kiezen vaker voor roomboter in plaats van margarine of halvarine. Vet wordt minder als ongezond beschouwd”, vertelt zuivelexpert Richard Scheper aan het AD.

Met name in de decembermaand, wanneer iedereen fanatiek in de keuken staat voor het bereiden van de perfecte kerstmaaltijd, wordt een dip in de beschikbaarheid van roomboter verwacht.

Dit nieuwtje bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: Pixabay