04 mei 2016
Desy

Albert Heijn roept product terug wegens allergeen

We vragen jullie aandacht voor een terugroepactie van supermarktketen Albert Heijn. Ditmaal roept de winkelketen het product met de naam rauwkostmix Amsterdamse ui terug. In de verpakking van de AH rauwkostmix Amsterdamse ui 150 gram zit onbedoeld AH Rauwkost radijsmix. Hierdoor kloppen de ingrediënten op de verpakking niet meer en staat het ingrediënt bleekselderij er niet meer op.

Bleekselderij is een allergeen. Bij klanten met een selderijallergie kunnen gezondheidsklachten, zoals maagdarmklachten en luchtwegklachten, optreden. Klanten met een selderijallergie wordt dringend verzocht om het product met de naam AH rauwkostmix Amsterdamse ui 150 gram niet op te eten en terug te brengen naar een Albert Heijn filiaal. Klanten krijgen bij inlevering van dit product het aankoopbedrag vergoed.

Een eten van bleekselderij kan een serieus gezondheidsrisico opleveren bij personen met een selderijallergie. Een allergie voor selderij komt regelmatig voor, één van de redenen dat fabrikanten tegenwoordig verplicht zijn dit ingrediënt op hun etiketten te vermelden. 3 tot 10 % van de Midden-Europese bevolking reageert allergisch op selderij. Het meest voorkomende symptoom bij deze groep is angio-oedeem; dit zijn zwellingen in het gezicht en de keel. Ook kunnen problemen met de luchtwegen optreden. Uiteindelijk kan een selderijallergie leiden tot een anafylactische shock, wat dodelijk kan zijn.

We verzoeken iedereen dit bericht zoveel mogelijk te delen om deze boodschap te verspreiden. Alvast bedankt!

Beeld: AH, Wikimedia Commons, TahR78