Koop jij ook wel eens sla in een zakje uit de supermarkt? Lees dit dan even….

sla

Een stuk ongezonder dan je zou denken, sla uit een zak!

Lekker makkelijk, sla in een zakje uit de supermarkt. Geen gedoe met snijden en wassen en je de porties zijn ook altijd precies genoeg. En het is nog gezond ook! Of toch niet…?

Volgens onderzoekers aan de universiteit van Leicester valt dat behoorlijk tegen. het sap van de gebroken blaadjes zorgt er namelijk voor dat de sla een broedplaats is voor salmonella! De salmonella groeit tot 24000 keer zo snel door het sap uit gebroken slablaadjes, een conclusie die getrokken werd door onderzoek naar zakjes spinazie, eikenbladsla, veldsla en romaine sla. Daarnaast wordt de bacterie door deze omstandigheden nog sterker, dus de kans op besmetting nóg groter. Hierom moet je een gekocht zakje sla direct opeten, en zeker niet geopend terugleggen in de koelkast leggen. Eet het zo snel mogelijk op; anders groeien de bacteriën die van nature op de sla zitten ook sneller. Het wassen van de sla helpt hierbij niet: de salmonella hecht zich zo goed dat de bacterie gewoon weer terug in het zakje beland. Wij kopen voortaan wel weer een gewone krop sla!

error: Deze functie is uitgeschakeld