19 september 2016
Kookfans

Belangrijke veiligheidswaarschuwing!

Drink jij wel eens kokosdrank of ken je iemand die dit vaak in huis heeft? Lees onderstaand bericht goed door en help eventueel mee met waarschuwen als het kan.

Onderstaand bericht staat op de website van Sparkel Beverages:
Sparkel Beverages roept uit voorzorg literpakken kokosdrank van de merken King Coconut en 100% Coconut Grove terug. Dit omdat de productveiligheid niet gegarandeerd kan worden als gevolg van onvoldoende verhitting in het productieproces. Consumenten wordt verzocht de kokosdrank niet te consumeren.

Bij Sparkel Beverages staan wij 100% achter de kwaliteit van onze producten en voor al onze producten geldt dat de kwaliteit onvoorwaardelijk voor 100% gegarandeerd moet worden. Helaas is gebleken dat het productieproces van de literverpakkingen 100% Coconut Grove en King Coconut niet geheel volgens onze eisen heeft plaatsgevonden. Bij de productie is de kokosdrank onvoldoende verhit, waardoor onvoldoende kan worden gegarandeerd dat in het product geen sporen van de gevaarlijke Clostridium Botulinum bacterie aanwezig zijn.

Het betreft uitsluitend de volgende producten:

Literpak King Coconut – Literpak 100% Coconut Grove

Om elk mogelijk risico uit te kunnen sluiten, hebben wij besloten om alle literpakken 100% Coconut Grove (verkrijgbaar bij Deka Markt, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Jumbo en Nettorama) en King Coconut (verkrijgbaar bij Action) terug te roepen.

Mocht u een van deze kokosdranken thuis hebben staan, dan kunt u het aankoopbedrag terugkrijgen. U wordt verzocht het pak leeg te gieten, de streepjescode uit de verpakking te knippen en deze met vermelding van uw naam, adres en IBAN nummer op te sturen naar Sparkel Beverages, Antwoordnummer 12012, 5600 VD Eindhoven.

Deze terugroepactie geldt alleen voor de verpakkingen van 1 liter. De King Coconut 330ml verpakkingen voldoen wel geheel aan onze kwaliteitseisen en kunnen zonder probleem worden gebruikt.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u een mail sturen naar [email protected] of bellen met (040) 294 52 52.

Beeld: Pexels