17 augustus 2017
Sabine

En kun je er ook te veel van eten?

Een stukje witte vis wordt vaak sterk aangeraden wanneer iemand op de lijn let of juist wat goede vetten en proteïnen wilt binnenkrijgen. Maar elke dag aan de vis gaan? Zou dat nu wel het beste idee zijn? Wat is eigenlijk een veilige hoeveelheid vis per week?

Vis eten de meeste Nederlanders niet zo vaak als ze weleens zouden willen. Uit een onderzoek is gebleken dat Amerikanen maar eenderde eten van de aanbevolen hoeveelheid vis per week. Hiermee lopen ze veel goede vitamines en mineralen mis. Zou er tussen hen en Nederlanders een groot verschil zijn?

Het nuttigen van vis is erg belangrijk. Er zitten veel proteïnen in, Vitamine D, Omega 3 en nog meer gezonde elementen. Maar… vis bevat ook kwik. En wanneer je hiervan te veel binnen krijgt, kan dit giftig zijn. Met name zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, worden gewaarschuwd om niet te veel vissoorten te eten waar veel kwik in zit. Dit zou schade kunnen aan brengen aan het brein van hun kind.

Te veel vis
Wanneer je elke dag vis zou willen eten, zou dat in principe kunnen. Míts je alleen voor vissoorten gaat waarin niet zoveel kwik zit. Als je deze laag in kwik-soorten blijft eten, kun je eigenlijk niet te veel vis eten. Wel raadt de American Heart Association aan om 230 gram vis per week te eten. Twee maaltijden per week bestaande uit 115 is hierbij het ideaal. Een aantal vissen die laag in kwik zijn, zijn zalm, ansjovissen, sardientjes, oesters, garnalen en mosselen.

Fan van dit recept? Bewaar het op Pinterest!

Bron: Woman’s Health UK | Beeld: Pixabay