18 juli 2017
Sabine

Eieren zijn supergezond, maar kun je er ook te veel van eten?

Wie ook maar een beetje thuis is in het hele eiwittenverhaal, weet dat een ei rijk is aan het goedje. Het is belangrijk bij het opbouwen van spieren en spierherstel en het vult daarnaast ook nog eens goed. Maar een ei is ook rijk aan cholesterol. Dus waar ligt de balans?

Een hele doos eieren naar binnen werken op een dag is geen goed idee. Dat mag wel duidelijk zijn, maar wat is dan wel goed? Keri Gans, schrijvers van The Small Change Diet, geeft ons wat inzicht over het onderwerp. Volgens hem is het voor een gemiddeld persoon niet aan te raden om meer dan twee eieren per dag te eten, maar het ligt ook aan je andere voeding. Twee eieren zijn gezond, maar wanneer je hier een omelet van maakt met veel kaas, worden er een hoop calorieën en vetten toegevoegd. Daar gaat je gezonde lunch.

Eidooier
Twee eieren is dus prima, maar let wel op met ander eten dat vol zit met cholesterol. Ei is zelf ook rijk aan cholesterol, maar als dat het enige is wat je eet met veel cholesterol, is er niets aan de hand. Maar eet je veel vlees? Dan is het niet altijd even verstandig om je elke dag tegoed te doen aan twee eieren. Wel kan het helpen om het eidooier weg te laten. Het eiwit is namelijk vrij van cholesterol. Ga je een omelet maken? Dan hoef je natuurlijk niet van alle eieren het eidooier weg te laten, maar gebruik het half om half. 1 ei helemaal, 1 ei zonder eidooier.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest

Bron: Gezondheidsnet, Women’s Health mag | Beeld: Pexels