05 oktober 2017
Sabine

Schil jij je aardappelen altijd?

De een vindt aardappelen met een jasje heerlijk en de ander schilt de aardappelen hoe dan ook altijd. Die schil, die ziet er nu eenmaal niet altijd even appetijtelijk uit. Maar is het wel echt nodig om de aardappelen te schillen? Nee, sterker nog: het is compleet overbodig om de aardappelen van hun jasje te ontdoen. 

Het ligt er natuurlijk ook maar net aan wat je lekkerder vindt.

Bereiden

Aardappelen schillen is helemaal niet nodig, maar het zou maar zo kunnen dat je ze lekkerder vindt zonder schil. Maakt jou het niet echt uit? Dan bespaar je jezelf mogelijk heel wat tijd in de toekomst. Je hoeft de aardappelen dan alleen nog maar te controleren op groene of rotte plekjes of uitlopers. Snijd deze eraf, was je aardappelen goed en ze kunnen zo de pan in.

Giftige stoffen

Best veel groenten worden weleens bespoten. Hoe zit dat dan precies met aardappelen? Het Voedingscentrum meldt dat we ons hoofd daar niet over hoeven te breken. Op Nederlandse bodem zou namelijk maar weinig gebruik worden gemaakt van bestrijdingsmiddelen in kunstmest. Als een beetje op de aardappelen terecht is gekomen, vormt dat geen risico voor de gezondheid.

Smaak
Heb je al een hele tijd aardappelen liggen? Dan kan de schil een stuk dikker worden. De aardappel en de schil zijn daarna nog prima eetbaar, maar hij wordt dan wel minder lekker. In dit geval kun je ervoor kiezen om toch de aardappel van zijn schil te ontdoen. Wie overigens denkt dat in de schil veel meer vitamines zitten (zoals in appels), heeft het helaas mis. De vitamines zitten verdeeld door de hele aardappel.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay