12 december 2017
Sabine

Heb jij al een augurk in de kerstboom gespot?

De kerstballentrends beperken zich tegenwoordig helemaal niet meer tot kerstballen in een gek kleurtje of opvallend printje. Je hebt ze nu ook in de vorm van eenhoorns, koekjes en snoepjes, maar nu kan een nieuwe bal aan het rijtje worden toegevoegd: de augurkenkerstbal! 

Heb jij de groene kerstbal gevonden? Dan heb je geluk.

Weihnachtsgurke 
Het is voornamelijk in Amerika een trend, maar zoals we allemaal wel weten waaien de trends aan de andere kant van de oceaan nog weleens over naar ons kikkerlandje. In Amerika hangt men massaal augurken in de kerstboom en deze trend heeft Amerika dan weer afgekeken van… ons buurland Duitsland. De augurkenkerstbal wordt ook wel de Weihnachtsgurke genoemd en het brengt geluk.

Traditie
In eerste instantie valt de kerstbal niet eens echt op. Het is groen en hangt tussen tig andere kerstballen. Volgens de website Wide Open Country is het een oud gebruik rond de feestdagen. Het eerste kind dat het ornament vindt, krijgt namelijk een speciaal taakje tijdens het uitpakken van de cadeautjes: hij of zij mag als allereerst een cadeautje uitpakken, krijgt een extra cadeautje of heeft de eer om de cadeautjes aan iedereen uit te delen. Ook zou diegene het komende jaar extra geluk hebben.

Lees ook: Je gelooft nooit hoeveel calorieën je naar binnen werkt tijdens de kerst

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pixabay