Robby

De lekkerste viskruiden maak je gewoon zelf!

Een heerlijk stukje verse vis, daar kan je ons altijd wel blij mee maken. Zalm, kabeljauw of pangasiusfilet: allemaal even lekker. Vis heeft van zichzelf natuurlijk al veel smaak, maar een goede kruidenmix kan nét even dat beetje extra toevoegen. Nu kan je deze natuurlijk kant en klaar kopen in de supermarkt, maar wist je dat je de ingrediënten voor een kruidenmix waarschijnlijk zelf al in huis hebt?

Benodigdheden:

  • 2 el peterselie
  • halve tl zout
  • halve tl zwarte peper
  • halve tl knoflookpoeder
  • snufje cayennepeper
  • 1 el paprikapoeder
  • halve tl nootmuskaat

Zo maak je het:

  • Meng alle kruiden met elkaar in een bakje gebruik per visfilet ongeveer 1 theelepel kruidenmix.
  • Belangrijk: voordat je de vis gaat bakken moet je ze goed droogdeppen met keukenpapier en licht met bloem bestrooien.
  • Daarna verstrooi je de kruidenmix over de filets heen en bak ze in ongeveer 12 minuten gaar.
  • Blijf onder het bakken de pan af en toe zacht schudden, zodat de filets niet vast gaan plakken aan de pan.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker&Simpel | Beeld: Pxhere