Robby

Aardbeien in de oven? Klinkt raar, maar je weet niet wat je proeft!

Hmm… aardbeien! Wij zijn altijd gelukkig als ze weer in de winkels en op de markten liggen. Het is het lievelingsfruit van velen en geen wonder, ze zijn zo heerlijk zoet en je kan er van alles mee.

Je kan er jam van maken, op een beschuitje eten, een taart mee bakken en natuurlijk gewoon zo uit het vuistje eten. Allemaal even lekker. Het is een gezond alternatief tegen zoet snoep, fruit is goed voor je en er zit natuurlijk veel minder suiker in. Daarom geven we onze kinderen graag een paar mee naar school als dit betekent dat ze niet in de pauze weer aan de roze koeken zitten! Hoe groot is dan ook de teleurstelling als ze thuiskomen met een paar verpieterde aardbeien omdat ze tóch zin hadden in een zakje snoep.

Aardbeien zijn lekker, maar de meeste kinderen geven toch de voorkeur aan een zakje suikerrijk snoep. Met deze geweldige tip is dat voorgoed verleden tijd, de andere kinderen zullen jaloers zijn op het heerlijke ‘snoep’ dat jouw spruit mee naar school neemt! En je kan er stiekem zelf natuurlijk ook van smullen….

Snijd de aardbeien in  plakjes (niet te dun!) en verdeel ze op een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 90 graden. Dit is een lage temperatuur, maar de aardbeien moeten lang in de oven. Plaats de plaat in de voorverwarmde oven en laat ze 2 uur bakken. Na twee uur haal je de bakplaat eruit, draai je de plakjes aardbei om en bak je ze nog twee uur. Laat de aardbeien afkoelen en doe ze in een voorraadpot of vershoudbakje, je kan ze gewoon buiten de koelkast bewaren en ze zijn minstens 1 week houdbaar! Stop voortaan dit in de boterhamtrommel van je kinderen en je zal zien dat ze het heerlijk vinden!

Beeld: Unsplash