Sabine

Wie had gedacht dat het zo makkelijk zou zijn?

Hoewel duur vlees vaak (maar echt niet altijd) garant staat voor kwaliteitsvlees, laat niet ieders portemonnee dit toe. Zeker niet aan het eind van de maand. Maar dat betekent niet dat je op een taai stuk karton hoeft te kauwen. Met deze trucjes maak je dat goedkope stukje vlees veel smakelijker.

Kook het langzaam en zachtjes
Eigenlijk heeft al het vlees potentie om een lekker mals stukje vlees te worden, zelfs wanneer je denkt dat je een taai stuk vlees te pakken hebt. De kunst is om het juist te koken. Veel mensen koken hun vlees vaak in de pan, maar een slow cooker doet wonderen. Doe je stuk vlees in een slow cooker en dit zal ervoor zorgen dat alle taaie vezels worden afgebroken. Ook zullen de smaken van de ingrediënten die je hebt toegevoegd aan het vlees beter in het vlees trekken.

Natuurlijke zure etenswaren
Zure sappen van bijvoorbeeld limoen, citroen of azijn kunnen gebruikt worden om hard vlees malser te maken. Het zuur werkt vrij snel waardoor je het stuk vlees maar eventjes hoeft te marineren, hooguit een half uur.

Zout scrub
Schrik niet van een grote hoeveelheid zout. Waneer je je vlees op smaak wilt brengen is zout heel handig. Wanneer je bijvoorbeeld een biefstuk voorziet van veel zout en de ‘zout rub’ toepast, zal het vlees malser en smakelijker worden. Je hoeft enkel een kant van het vlees te voorzien van een enorme lading zout. Laat het daarna een uur op het aanrecht intrekken, je hoeft verder niets te doen. Hierna was je het zout van het stuk vlees af en dep je het droog. Daarna kun je het koken zoals je het normaal ook zou doen.

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tip Hero | Beeld: Videostill YouTube Cooking With Jack Show