Dit onverwachte ingrediënt maakt jouw chocoladecake en brownie’s smeuïger dan ooit!

Desy

Hét geheim voor de lekkerste chocoladecake!

Het grootste doel wanneer je een chocoladecake of brownie’s aan het bakken bent is misschien wel dat het smeuïg en vochtig uit de oven komt. Een te droge chocoladecake is namelijk verre van lekker. Dit vreemde ingrediënt gaat jou daarbij helpen!

Dit is niet een ingrediënt dat je zou verwachten in een appeltaart.

Het ingrediënt

Het schijnt namelijk zo te zijn dat door mayonaise toe te voegen je chocoladecake nog een stuk lekker wordt. Wanneer mayonaise gebruikt wordt in plaats van olie in een recept voor chocoladecake- taart of brownie’s, dan zal de binnenkant hiervan veel vochtiger worden. Het idee is ontstaan in de Tweede Wereldoorlog, toen boter, eieren en olie schaars waren en mayonaise een prima vervanger bleek in chocoladecakes. Klop simpelweg 230 gram mayonaise door het beslag en geniet van een romige cake! Je zal zien én proeven dat je chocoladecake veel lekkerder wordt.

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill