Robby

Oh nee, iets te enthousiast met het zout geweest!

Koken, het is een kunst! Als je met bezweet voorhoofd boven de potten en pannen staat wil je nog wel eens iets te enthousiast worden met het zoutvaatje.

Lekker aan het koken, het ruikt allemaal heerlijk. Even proeven, het kan nog wel een stufje zout gebruiken! Oh, daar komt wel een iets grotere hoeveelheid  uit dan gedacht…En ja hoor, je kan je avondeten wel weggooien. Het is veel te zout geworden! Na je gezwoeg in de keuken kan je weer helemaal opnieuw beginnen. Stop, niet doen! Je kan een teveel aan zout makkelijk verhelpen met deze middeltjes die je gewoon al in de keuken hebt staan. Zo hoef je niet meer uit pure wanhoop naar de snackbar en is er geen man overboord!

Te zout eten hoef je helemaal niet weg te gooien, je haalt het teveel aan zout zo weer weg met een paar handige trucjes!

Een extra ingrediënt
Alles wat in één pot ligt te sudderen (zoals bij soepen en stoofpotjes), is erg gemakkelijk te redden. De beste manier is om simpelweg meer basisingrediënten toe te voegen. Je zal dan wel meer eten maken dan nodig, maar de overschot kan je altijd invriezen of de dag erna opeten. Voor een te zoute preisoep snij je bijvoorbeeld nog een extra prei. zo simpel is het!

Aardappel
Had je al je groenten al in de pot gegooid? Schil dan een aardappel en laat die nog een kwartiertje meekoken in je soep of stoofpotje voor je hem eruit vist. De aardappel absorbeert het overtollige zout en maakt je gerecht opnieuw eetbaar. Als je geen aardappelen meer in huis hebt, kan je ook een ander zetmeel-product gebruiken zoals vermicelli, rijst of pasta.

Beeld: Pexels