Sabine

Knapperige pizzabodem? Zo krijg je het voor elkaar

Professionele pizzabakkers zijn de enigen die je een knapperige pizzabodem kunnen voorschotelen? Welnee, dat kun jij ook heel goed zelf creëren. Je moet alleen even weten hoe. En dat ‘hoe’ blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je hoeft enkel dit geheime ingrediënt aan je beslag toe te voegen.

Wanneer je weleens zelf een pizza hebt geprobeerd te maken, zal het je misschien zijn opgevallen dat het toch best lastig is: een goede pizzabodem maken. Precies doen wat de instructie zegt, blijkt in zo’n geval nog verdraaid lastig te zijn. Wellicht volg je gewoon het verkeerde recept, want wanneer je deze ingrediënten combineert, krijg je de beste pizzabodem. Het geheime ingrediënt? Griekse yoghurt!

Dit heb je nodig voor de bodem:

  • 225 milliliter Griekse yoghurt
  • 335 gram patentbloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 50 – 100 gram maïsmeel
  • Olijfolie

Dit heb je nodig voor de toppings:

  • Tomatensaus
  • Pizzabeleg naar keuze: denk aan kaas, champignons, salami, uien etc.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden en bestrooi een bakplaat met maïsmeel.
  • Doe de Griekse yoghurt, bakpoeder en patentbloem in een kom en kneed het tot een deeg. Neem hier de tijd voor want het is belangrijk dat het deeg goed wordt gekneed. Laat het daarna vijf minuten met rust en rol het daarna tot een plat pizzadeeg.
  • Leg het pizzadeeg op de bakplaat. Bakpapier is niet nodig door het maïsmeel. Smeer de bovenkant van het pizzadeeg in met olijfolie en verspreid daarna de tomatensaus over de pizza. Leg daarna de overige ingrediënten op de pizza, kaas, ui, champignon, paprika, tonijn, asperges, niets is te gek voor de pizza!
  • Zet de pizza daarna 10 tot 12 minuten in de oven tot de korst van de pizza bruin is verkleurd.

Vond je dit een leuk recept? Bekijk dan ook eens:

Bron: MargrietBeeld: Unsplash