Hoe schoon is jouw keuken? Met deze 4 hygiëne-tips houd je de boel spik en span!

Robby

Hoe schoon is jouw keuken?

Het is heus niet zo dat je je eigen spiegelbeeld glashelder moet kunnen zien in de tegeltjes of het aanrechtblad. Maar als het om hygiëne in de keuken gaat, kan de lat soms best wat hoger.

Want als iets schoon líjkt, hoeft het nog niet persé schoon te zijn. Wij hebben een aantal essentiële hygiëne-tips voor je op een rijtje gezet, handig om te weten!

  • Vaatdoekje: het lijkt een onschuldig lapje, maar schijn bedriegt. Het vaatdoekje is de beruchtste bacteriebron van de keuken! Onderzoek van de Consumentenbond wees uit dat een vaatdoekje gemiddeld 3,5 miljoen bacteriën bevat. Dat komt niet alleen door alle viezigheid die we er even snel mee opvegen, maar ook doordat dat doekje niet snel genoeg in de wasmand verdwijnt. Gebruik hierom elke dag een schone, wring hem na het gebruiken goed uit en gebruik het uitsluitend op het aanrecht.
  • De gootsteen: Heb je net fruit afgespoeld en valt er bijvoorbeeld een druif of aardbei in de gootsteen? Niet opeten! Evenals het vaatdoekje is ook de gootsteen een broedplaats van welig tierende bacteriën; honderdduizenden per vierkante centimeter is geen overdrijving. Oorzaak is de combinatie van vocht en voedselresten. Vaak schoonmaken dus, die gootsteen. Giet er ook geregeld wat kokend water door.
  • Alert op de afzuigkap: Toch iets om in je agenda te schrijven: wanneer de filters van de afzuigkap moeten worden vervangen. Om de paar maanden dus.
  • Meteen opdienen: Dien warme gerechten snel op; eten (te) lang warm houden creëert een ideale omgeving voor ziektekiemen. Laat een kliekje om diezelfde reden zo snel mogelijk afkoelen; zet het zodra het kan in de koelkast.

Lees ook: Vieze oven? 7 manieren waarop je hem in een handomdraai schoon kan maken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pexels