Maayke

Vanaf nu wil je je groenten niet meer anders eten!

Super gezond én ook nog eens lekker: groenten stomen met een stoommandje! Bij stomen van groenten maak je het gaar in de damp van kokend water. Het voordeel van een stoommandje gebruiken is dat zowel de smaak als de vitaminen van de groenten behouden blijven. 

Gestoomde groenten zijn dus echt een goede toevoeging aan je dagelijkse maaltijden.

Niet alleen zijn gestoomde groenten super gezond, het is ook nog eens sneller klaar dan wanneer je groenten kookt. Maar helaas heeft niet iedereen een stoommandje in huis waarmee je groente gemakkelijk kunt stomen. Libelle kwam gelukkig met een oplossing waarmee je gestoomde groente kunt krijgen zónder dat je er een stoommandje voor nodig hebt!

Wat heb je nodig?

  • Aluminiumfolie
  • Een koekenpan met deksel
  • Een beetje water
  • Een bord

Wat moet je doen?

  • Maak van het aluminiumfolie vier kleine bolletjes, ongeveer te grootte van een pingpongballetje. Leg deze verdeeld in het midden van de koekenpan.
  • Precies op deze drie balletjes zet je een bord neer zodat het bord wat verhoogd in de pan staat.
  • Zet het vuur op middelmatige kracht aan. Vul de koekenpan met een laagje water.
  • Leg vervolgens de groenten die je wilt stomen op het bord en leg tenslotte de deksel op de koekenpan. Een paar minuten zou voldoende moeten zijn om de meeste groenten te stomen.

groenten stomen

Dit later nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay