Robby

Met deze truc heb jij nooit meer last van die irritante paprika-pitjes!

Paprika’s zijn een heerlijke en veelzijdige groente. Je kan ze rauw eten, gekookt, gebakken of gegrild: allemaal even lekker. Alleen het kan nog wel eens bloedirritant zijn om ze te snijden!

Je hebt het vast wel eens aan de hand gehad, ben je paprika’s aan het snijden zitten deze nog vol met pitten. Je kunt ze eruit vegen, slaan of spoelen met water, maar dat is niet altijd even handig. Gelukkig is er een trucje die ervoor zorgt dat je paprika’s kunt snijden zonder dat er pitten achterblijven. Je gaat als volgt te werk: snij de bovenkant van de paprika af, plaats de paprika rechtop met de gesneden kant bovenaan en snij daarna de zijkanten van de paprika los van de zaadlijst. Zo houd je enkel de zaadlijst over die je in zijn geheel kunt weggooien. Voortaan snijd jij altijd je paprika’s pitvrij! In de video hieronder kan je de instructies nog eens bekijken. Vergeet niet deze superhandige tip te delen!

Beeld: Pexels