Maayke

Zo kun je gesneden groente veel langer bewaren!

Vast voor velen herkenbaar: je bent lekker aan het koken volgens recept, maar dan blijkt dat je eigenlijk veel te veel groenten hebt gesneden. En om dit nou allemaal weg te gooien? Zonde! Er bestaat namelijk een simpele manier om deze overgebleven gesneden groenten te bewaren waardoor ze ook nog eens lekker knapperig blijven. 

Het langer kunnen bewaren van groenten is zo makkelijk nog niet.

Koelkast

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, gebruik áltijd de groentelade onderin de koelkast voor het bewaren van groenten. Dit is belangrijk omdat er verschillende temperatuurzones in een koelkast zitten. Iedere temperatuurzone is geschikt voor verschillende producten, dus als je de producten niet op de juiste plek in de koelkast neerzet dan kan dat leiden tot verlies van voedsel, geld en kwaliteit van het eten. Onderin de koelkast, dus ook in de groentelade, is het het koudst. Ook is onderin de koelkast de vochtregulatie het beste, waardoor het een uitermate geschikte plek is om groenten te bewaren.

Glazen pot

Daarnaast kwam Libelle met dé tip om al gesneden groenten op een meest optimale manier te bewaren. Je hebt hiervoor een glazen pot met deksel nodig. Stop bijvoorbeeld de al gesneden wortel- of selderij stukjes in de pot, giet deze vol tot aan de rand met water en sluit de pot vervolgens goed af. Bewaar de pot in de koelkast en je zal merken dat de eerst volgende keer dat je de groenten gaat bereiden, deze nog steeds knapperig én lekker zijn!

bewaren

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: pxhere