Desy

Zo kun jij snel van je witte wijntje genieten!

Je hebt de boodschappen in huis, de tafel is gedekt en het stokbrood staat klaar. De barbecue is lekker aan het opwarmen en om de tijd te doden wil je een wijntje pakken. Maar dan besef je je opeens; je hebt hem niet koud gezet. Hoe los je dit probleem razendsnel op? Nou, zo dus!

Je kunt natuurlijk de fles wijn in de koelkast zetten, maar voordat deze een beetje is afgekoeld, ben je al gauw een uur verder. En daar heeft niemand het geduld voor! Wat je ook kunt doen – en wat veel sneller werkt dan de wijn laten afkoelen in de koelkast – is dit slimme trucje gebruiken. Neem een fles lauwe witte wijn en doe deze in een ijsemmer met water. Voeg daarna een aantal theelepels keukenzout toe. Door zout toe te voegen aan het water wordt er een chemische reactie op gang gebracht. Door deze chemische reactie wordt het koelproces van het water versneld en zal jij eerder kunnen genieten van een heerlijk koel en welverdiend wijntje.

Deze handige tip bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle.be | Beeld: Evening Standard