Desy

Heerlijke sangria met peer en kaneel!

We delen enorm veel heerlijke recepten voor de lekkerste ontbijtjes, tussendoortjes en diners met jullie, maar hebben nog maar weinig lekkere alcoholische versnaperingen met jullie gedeeld. En wat past er nu beter bij het winterseizoen dan een winterse sangria met een stokje kaneel?

Sangria is een alcoholische drank die afkomstig is uit Spanje. In Spanje en Portugal is deze alcoholische fruitdrank razend populair vanwege zijn ‘lichte’ en fruitige karakter. De drank wordt meestal op smaak gebracht met sinaasappel, citroen en appel, maar andere vruchten zoals meloen of mango kunnen ook worden gebruikt. De veelzijdige drank bestaat uit verschillende fruitsoorten en een basis van rode- of witte wijn. In dit recept maken we, om de sangria een winters tintje te geven, gebruik van peer en kaneelstokjes. Nieuwsgierig? Kijk dan voor het recept op de volgende pagina!

Dit heb je nodig:

  • 30 gram agavesiroop
  • 60 ml Grand Marnier
  • 60 ml brandewijn
  • 1 sinaasappel, in schijfjes
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 1 peer, in plakjes
  • 1/2 bakje granaatappelpitjes (bakje 120 gram Albert Heijn)
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 fles rode wijn (Cabernet Sauvignon)
  • 200 ml ginger ale

Zo maak je het:

Doe de agavesiroop samen met de Grand Marnier, brandwijn, sinaasappel, citroen, peer, granaatappelpitjes en kaneelstokjes in een grote kan. Roer het goed door elkaar met een pollepel. Doe vervolgens de fles rode wijn in de kan. Dek de kan af met huishoudfolie of aluminiumfolie en zet deze in de koelkast. Koel de sangria minstens één uur. De regel is: des te langer de sangria gekoeld wordt, des te beter hij zal smaken. Voeg vlak voordat je de sangria serveert de ginger ale toe en roer de sangria met de pollepel nog even goed door elkaar. Serveer in mooie glazen.